Verslo paskola sunkmečio laikotarpiu

Photo by Markus Spiske on Pexels.com

COVID-19 viruso plitimas kelia ne tik sveikatos problemų, bet ir daugybę finansinių rūpesčių. Atsižvelgiant į kitų šalių patirtį, manoma, kad virusą įveikti pavyks per kelis mėnesius, o tai tikrai ilgas laikas verslams, kurių veikla šiuo laikotarpiu yra sustabdyta ar smarkiai sulėtėjusi.

Verslo finansuotojo „Noviti Finance“ vadovo Lino Armalio nuomone, verslas šiuo metu turėtų gerai apsvarstyti, kam jam reikalinga verslo paskola ir savo finansus sutelkti į naujų galimybių karantino laikotarpiu išnaudojimą. Nepatartina skolintis jau esamiems finansiniams įsipareigojimams padengti. „Paskola turėtų leisti įmonei rezultatus pakelti ant naujo laiptelio“, – pataria L. Armalys. Finansavimą reiktų išnaudoti pajamoms didinti. Papildomi pinigai galėtų padėti įmonei prisitaikyti prie karantino sąlygų, vystyti prekybą internetu ar užsakytas prekes tiesiog pristatyti į namus.

L. Armalys sako, jog net ir šiuo sudėtingu laikotarpiu svarbu laiku mokėti kredito įmokas, nes jei atsiras akivaizdžių ženklų, kad įmonė nesugeba vykdyti savo finansinių įsipareigojimų, tada niekas nenorės jai skolinti. Karantino metu paskola gali būti viena iš svarbiausių priemonių sunkumams įveikti. Taip pat reikėtų tartis su savo finansuotoju, kuris atsižvelgdamas į situaciją, galėtų prailginti verslo paskolos grąžinimo laiką. Jeigu nepavyksta susitarti, kreditą galima refinansuoti, pasirenkant labiau sukalbamus kreditorius.

Nors bankai šiuo sudėtingu periodu nėra linkę skolinti smulkiam ir vidutiniam verslui, tačiau nuleisti rankų nereikėtų, nes kreditą galimą gauti iš kitų finansavimo šaltinių. Jeigu įmonei reikalinga verslo paskola, reikėtų nuspręsti, kokio dydžio turėtų būti finansavimas. Kai kurie kreditoriai yra apsibrėžę minimalią ir maksimalią kredito sumą. Jeigu smulkiam verslui reikia 10 000 eurų, o jo gyvavimo laikas yra trumpesnis kaip 2 metai, jam tiks atitinkami kreditoriai, kurie remia jaunas įmones. Kitų finansuotojų minimali suma gali būti 100 000 eurų, taigi mažesnei įmonei jie netinka.

Rekomenduojama sužinoti ne tik procentų dydį kreipiantis dėl paskolos, bet ir visus kitus mokesčius, apie kuriuos finansuotojas gali nenorėti kalbėti. Reikėtų klausti ne kokio dydžio yra palūkanos, bet kiek iš viso reikės mokėti už konkretaus dydžio paskolą konkrečiu laikotarpiu.

Kreipiantis į „Noviti Finance“, verslo paskolą karantino laikotarpiu galima gauti neišėjus iš namų, elektroniniu būdu, verslui palankiomis sąlygomis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.