Kokių greitųjų kreditų reikia vengti?

Sakoma, kad žmogaus finansinio išprusimo lygį parodo tai, kokias sąlygas jis gauna skolindamasis iš kredito teikėjų. Kuo didesnės palūkanos bei kiti mokesčiai, tuo labiau tikėtina, kad asmuo skolinosi nepagalvotai ir neturėdamas pakankamai žinių. Pavyzdžiui, greitųjų kreditų ėmimas yra puikus pavyzdys kaip žmonės tvarkosi su finansais ir kaip sprendžia kilusias problemas.

Greitieji kreditai didelėmis palūkanomis neturėtų būti imami jokiais būdais

Labai dažnais atvejais, žmonės, apimti desperacijos ir nevilties, renkasi tokius pasiūlymus, kurie išnaudojami lengviausiai. Tai reiškia, kad bandoma skolintis ten, kur paskolas išduoda lengviau neklausinėjant jokių nereikalingų klausimų. Blogai tai, kad žmonės, sudarinėdami kredito sutartis, paprasčiausiai mažai žiūri į sąlygas. Jie pasižiūri kokias įmokas turės mokėti ir tiek.

Norint gauti geriausią pasiūlymą, kuris neskaudintų galvos, reikia žvelgti į palūkanų norma, sutarties sudarymo mokesčius, delspinigius ir kitus niuansus. Kiekvienas kredito teikėjas gali nutarti apibrėžti specifines palūkanas skirtingiems klientams. Pavyzdžiui, asmuo, kuris turi nepriekaištingos reputacijos ir gaunantis nemažas pajamas, gali gauti mažesnes palūkanas. Kitas asmuo, kuris turi daug skolų ir vis jas pajėgia mokėti, gali išvis negauti jokio pasiūlymo.

Vertinant palūkanas reikia žiūrėti į kelis aspektus. Visų pirma, reikia peržiūrėti ar nustatytos palūkanos neviršija tam tikrų ribų. Įstatymai neleidžia skolinti brangiau nei už 75 proc. metinių palūkanų. Taip pat pasižiūrėkit ar jūsų nebus bandoma išnaudoti mokant kosminius sutarties sudarymo mokesčius. Dėl šios priežasties reikia atsižvelgti į bendrą grąžinamą sumą, į kurią būtų įskaičiuojama viskas. Gali būti, jog palūkanos bus menkos, bet sutarties sudarymo mokestis gali būti paprasčiausiai kosminis.

Yra labai daug gudraujančių kredito įstaigų, kurios bando suteikti paskolą apeinant teisės aktus ir tiek. Jos dengiasi neva esančios atsakingo skolinimo propaguotojomis. Bet, norint likti nepermokėjus milžiniškų sumų, viskas priklausys tik nuo jūsų. Turite perskaityti kredito sutartį kuo kruopščiau, kad nebūtų jokių neaiškumų, iššaukiančių nesusipratimus.

Paskolų palūkanos ir bendra grąžinama paskolos suma turi būti matoma kredito sutartyje. Tai turi nurodyti kiekvienas paskolos teikėjas ir nesvarbu ar skolinama su užstatu ar be jo.

Svarbu: Greitieji kreditai nėra suteikiami pagal vekselį

Vyrauja labai klaidingas mitas, kad galima skolintis su vekseliu. Žmonėms reikėtų išsiaiškinti kaip išties yra skolinama naudojant šį vertybinį popierių. Procedūra gali būti jums nepatraukli, o ir šiaip – ji yra vengtina.

Vekseliu yra vadinami vertybiniai raštai, kurie įpareigoja vieną asmenį sumokėti konkrečią pinigų sumą kitam. Tokie dokumentai gali būti pasirašomi tiek tarp fizinių asmenų, tiek tarp juridinių. Pabrėžiama, kad joks juridinis asmuo negali vekselio naudoti kaip paskolos sutarties.

Jeigu jus domina skolinimasis su vekseliu, tuomet atminkite, kad tokie greitieji kreditai iš neaiškių asmenų jums gali sukelti nemažas problemas. Pačiame dokumente jūs įsipareigosite sumokėti konkrečią pinigų sumą kitam žmogui. Esmė tame, kad šis dokumentas jokio skolinimosi fakto neįrodo. Tad, pasirašius tokį dokumentą, jį įteikiate neva kreditoriui. Žinote ką jis gali padaryti gavęs vekselį iš jūsų? O gi nieko – jis gali jums neskolinti jokių pinigų ir jūs būsite jam vis tiek skolingi. Atėjus konkrečiai dienai, jis vekselį pateiks apmokėjimui būtent jums. Jeigu neapmokėsite, tuomet jis su tuo dokumentu gali keliauti pas notarą ir pasiimti vykdomąjį raštą. Tas raštas atsidurs pas antstolį, o tada skola bus išieškoma priverstinai.

Tai yra didžiausias pavojus, kuomet žmonės galvoja, kad greitieji kreditai su vekseliu yra skolinami saugiai ir atsakingai. Tokį skolinimosi principą dažniausiai renkasi asmenys, kurie nori nuslėpti skolinimosi faktą. Taip pat tokį metodą naudoja ir sukčiai. Tad, būkite budrūs.

Greitieji kreditai gali būti imami ramiai. Jums tik reikia pasirinkti vartojimo kredito davėją iš Lietuvos banko skelbiamo sąrašo. Ten yra labai daug įmonių, kurios gali jums pasiūlyti geras skolinimosi sąlygas, jeigu esate palankioje situacijoje. Tiesa, jeigu vargstate su pinigais ir jų paprasčiausiai pritrūkote, tuomet nemaža tikimybė, kad gauti kreditą nebus taip lengva. Aišku, viskas priklauso nuo konkrečios situacijos, tad gal kai kurie kreditoriai jūsiškę įvertins gana palankiai.

Kaip bebūtų, jokiais būdais nesiekite gauti paskolos kuo greičiau – siekite gauti ją kuo pigiau!

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.